Вили Вулджева „Любовта е единение и заедност, партньорство“

Благодарна съм за деня, в който се запознах с това момиче. Вили е талантлива, човечна, земна, осъзната, има невероятно усещане за цвят и форма. В нейните ръце можеш да се преобразиш напълно. Имам удоволствието да работя съвместно с нея, за което съм изключително щастлива. Насладете се и на фотосесията, която заснехме специално за вас. Приятно четене!

Здравей, Вили. Би ли се представила с няколко думи на аудиторията, така както ти го усещаш?

Здравейте! Това е може би най-трудното нещо за мен – да се представя. Това, което работя или уча не може да ме опише. Но нека започнем така. Казвам се Величка Вулджева, по-често ме наричат Вили. На 22 години съм и обичам да създавам красиви неща. Завършила съм обучение по гримиране, но не се ограничавам само с това. В момента уча последна година специалност „Софтуерни технологии и дизайн“ в ПУ „Паисии Хилендарски“.

IMG_1953 small

Кога беше първия ти сблъсък с изкуството?

В ранна детска възраст започнах да рисувам. Спомням си, че в детската градина исках да стана художник. Но някак надрастнах това желание. До седми клас продължих да рисувам любителски, но след това все по-рядко упражнявах тази дейност.

Откога гримираш?

От близо 3 години, но завърших професионален курс през 2016 година.

IMG_2020 small

А къде си се учила на това изкуство?

Първо започнах сама, благодарение на безбройните клипове в YouTube. Посещавах „Дни на красотата в Инглот“, където гримьори от Инглот Пловдив ни показваха техники в гримирането. След това реших, че е време да премина курс по грим при един прекрасен професионалист – Силвия Бутева. Няколко месеца по-късно разширих уменията си като присъствах на мастърклас на Матилда Иноземцева.

Ти си и графичен дизайнер. Би ли превърнала гримьорството в основна професия?

Преди време се опитвах да го превърна в основна професия, но разбрах, че не искам това. Предпочитам да е втора работа за мен.

IMG_1866 small

Кое от двете изкуства ти допада повече – дизайна или гримирането?

За мен са едно и се преплитат. Когато обработваш снимки, е добре да разбираш от пропорциите на лицето и къде трябва да има сенки, светлина. Да подчертаеш красивите черти на един човек и чрез програма за обработване на снимки и чрез четки и грим.

Перфекционист ли си?

Опитвам се да изпипам нещата докрай. Но винаги може по-добре.

IMG_1995 small

В какво вярваш?

В Любовта, която те води към промяна. Промяна на това, което си мислиш, че си. Промяна на начина ти на живот дори. Промяна в пълния смисъл на думата.

Какво е за теб любовта?

За мен любовта е безусловна, подтикваща към растеж и промяна. Любовта е единение и заедност, партньорство. Пълно приемане на всичко и всички.

IMG_1985 small

Имаш ли всекидневни навици, които те доближават до успеха като спорт, медитация, четене на книги, време сред природата?

Нека първо кажа какво е успехът за мен. За мен успехът е да опознаеш това, което си и да се завърнеш към себе си. Да проявиш любовта, която носиш, изцяло. Тази любов, за която говорих по-горе. Нещото, което ме води натам е сърцето.
Научих се, че по-важно е как правиш нещата в ежедневието си, а не точно какво правиш. Ако действаш по навик, за да отбиеш номера, не мисля,че ще те отведе до какъвто и да е успех.
Но все пак, за да отговоря на въпроса, ще кажа, че всеки ден правя по нещо от гореспоменатите неща. Дали ще е четене на книга, медитация, приятна следобедна дрямка(това е едно от любимите ми неща), спорт или разходка сред природата, не е от най-голямо значение. Важното за мен е подтика какъв е.

IMG_2087 small

Как се справяш със стреса и натовареното ежедневие?

В момента, в който усетя напрежение, спирам за миг и си припомням, че не е нужно да се чувствам по този начин и ежедневието да ме стресира. Ако търся нещо, което да ме напряга, със сигурност ще намеря. Но избирам да не го правя. Зависи от мен.

IMG_1874 small

Какво те вдъхновява?

Хората около мен.

Какво внимание отделяш на храненето в живота си? Храниш ли се здравословно?

Определено обръщам внимание на храната, която приемам. Трябва да се грижим за телата, които имаме.
От няколко месеца се храня здравословно. Като има дни, в които си позволявам и някои не толкова здравословни храни. Все още съм в етап, в който се опитвам да чуя от какво има нужда точно тялото ми, за да му го доставя.

IMG_1899 small

Какви съвети би ни дала относно ежедневния грим, за да се чувстваме и изглеждаме добре всеки ден?

Бих препоръчала да се обърне по-голямо внимание на грижата за кожата. Включваща редовно хидратиране, почистване и добра храна. Защото колкото и грим да се слага върху едно лице, ако кожата не е здрава, ще си личи.
За всеки ден бих препоръчала по-лек и невидим грим. Леко подчертаване на очите, изравняване на тена и червило. Това бих казала, че е напълно достатъчно.
Аз лично използвам розова вода, хидратиращ серум за лице, спирала и балсам за устни в ежедневието си.

IMG_1996 small

Според теб оправдан ли е тежкия грим в ежедневието?

Според мен е напълно излишно. Също така може да навреди на здравето на кожата, ако гримът не се почиства изцяло.
За ежедневието е най-добре просто леко да се подчертае естествената красота.

Как да комбинираме цветовете на грима и с цветовете на облеклото ни? Какво би ни посъветвала?

При по-цветно облекло грим в телесни и земни нюанси винаги стои добре. Но при по-семпли и изчистени като дизайн дрехи, може много да се експериментира. Те позволяват доста по-смели цветови комбинации.

IMG_2001 small

Какво би ни казала за финал?

Неща, които бих казала и на себе си.
Не се страхувайте от промяната и непознатото.
Не се страхувайте да бъдете това, което сте.
Не се опитвайте да се харесате на всички.