ЗА МЕН

very-small-img_3918-flipЗдравейте! Аз се казвам Кристина Ликова и съм фотограф. В момента съм в процес  на придобиване на майсторска степен. Уча фотография  при едни от най-добрите специалисти в областта, за което съм горда. Първото ми висше образование беше на програмист, но нямам нито един работен ден в тази сфера, след завършването ми в университета. Вярвам, че трябва да обичаме работата си, за да бъдем щастливи и удовлетворени като личности. А фотографията за мен е сбъдната мечта. Тя изпълва живота ми с красота, динамика, творчество. Още в тийнейджърските си години, имах усещането, че някъде дълбоко в мен се крие една творческа личност. Днес мога да кажа, че тя е излезнала наяве и с всеки изминал ден се развива все повече и повече J

Това, което приемам за моя  мисия е запечатването на красотата на света през фотообектива.  Да можеш да видиш детайла, да уловиш различния ъгъл, необикновената перспектива, да накараш нещо обикновено да изглежда интересно, е това, което търся в заснемането на моите творби.

В продължение на една година работех като продуктов фотограф в голяма фирма, за което съм изключително благодарна. От опитът си на тази работа придобих много добра основа, над която градя и се развивам. Не се приемам за експерт, но уча и надграждам уменията си с голям ентусиазъм. Провалям се, падам, ставам и продължавам напред, докато не успея. Вярвам, че любовта към това, което правим съчетана с постоянство и упоритост, е формулата за успеха.

Голямата ми страст във фотографията са индивидуалите фотосесии. Обичам децата. Особено приятно ми е да се потопя в техния свят, и да уловя емоциите и неподправеността им. Портретната фотография като цяло е голямо мое вдъхновение и предизвикатеслтво. Подчертаването на индивидуалността на модела, поставянето му в подходяща за случая среда са важни елементи, които са предпоставка за добре свършена работа, нещо, към което се стремя.

Фотографията за мен е начин на живот, страст, отдаване. Чувствам се късметлийка да правя  това, което обичам. Всеки ден нямам търпение да започна да работя, просто, защото се зареждам положително. Снимането ми носи удоволствие, кара ме да се чувствам удовлетворена. Както е казал Ралф Емерсън:  „Дори да обиколим света в търсене на красотата, не я ли носим в себе си, не ще я открием. Аз я намерих в себе си, пожелавам на всеки един от вас , също да успее да го направи.

Ще бъда щастлива да мога да помогна на хора, които обичат фотографията също като мен, но са в началото на своя път и имат нужда от практически съвети за това как да ползват професионалния си фотоапарат. С удоволствие бих разказала и за перипетиите, през които минах, за да стигна дотук. Преживяванията ми могат да бъдат вдъхновение за някои от вас,  да направят първа крачка, за да се доближат до мечтите си.

С обич, Криси J